Manuel Štrlek (©Reuters)
Manuel Štrlek (©Reuters)

Bomba u komšiluku: Štrlek stiže u Nekse

Vreme čitanja: 2min | čet. 02.03.23. | 21:36

Klub iz Slavonije naredne sezone jači za povratnika u nacionalni rukometni tim Hrvatske koji kao slobodan igrač stiže iz mađarskog Vesprema

Zagreb je dominantan u Hrvatskoj. Nekse godinama pokušava da ga skine s trona, ali mu ne ide. Prošle sezone je rukometna ekipa iz Slavonije stigla do finalnog turnira Lige Evrope (na kraju bila četvrta), ove je izborila novu nokaut fazu drugorangiranog EHF takmičenja, a u junu u Našice stiže bombastično pojačanje.

Kako piše portal germanijak.hr, Manuel Štrlek, povratnik u nacionalni tim Hrvatske, na leto napušta Vesprem po isteku ugovora s mađarskim vicešampionom i dolazi u Nekse. Ugovor iskusnog levog krila trebalo bi da bude na godinu dana.

Izabrane vesti

Štrleku je već spremna zamena u Vespremu, a to je francuski reprezentativac Ugo Deska, akvizicija iz Monpeljea. Trikolor je prošlog leta potpisao ugovor od 2023. godine s timom koji s klupe predvodi srpski stručnjak Momir Ilić.

Iskusnog krila nije bilo u reprezentaciji dok je na kormilu bio Hrvoje Horvat, ali ga je novi selektor Kauboja Goran Perkovac vratio u nacionalni tim za nastavak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj naredne godine.

Još uvek rukometaš Vesprema je ponikao u Zagrebu, a osim nekadašnjeg šampiona Evrope šest godina je proveo u poljskom Kjelceu, a od 2018. je član jednog od najbogatijih klubova na svetu. Ima evropsko srebro i četiri bronze na velikim tamičenjima sa reprezentacijom Hrvatske.

Agilna uprava Neksea na čelu sa sportskim direktorom Vedranom Zrnićem već je kapirasala veliko pojačanje u Slovencu Marku Bezjaku koji u junu posle decenije u Magdeburgu napušta redove nemačkog prvaka i seli se u Našice.


tagovi

Manuel ŠtrlekVespremRK Nekse

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara